کتابخانه اندیشه دستگرد
کتابخانه اندیشه دستگرد

کتابخانه اندیشه دستگرد

روش‌های مطالعه و یادگیری

کلمه خوانی:

در این روش نگاه شما متوجه تک تک کلمات می‌شود. اگر برای فهمیدن یک مطلب ساده حدود 275 تا 325 کلمه در دقیقه می‌خوانید روش شما کلمه خوانی است.کلمه خوانی سرعت مطالعه را کند می‌کند و مانع فهمیدن مطالب می‌شود.

 

مطالعه حین راه رفتن:

مطالعه طولانی همزمان با راه رفتن، باعث خستگی و کاهش زمان مفید مطالعه و بازدهی فرد می‌شود

گام برداشتن و حرکات مداوم کتاب، باعث تغییر مداوم عدسی چشم برای تطابق فاصله می‌شود و این مسئله به چشم‌ها آسیب می‌رساند

هنگام راه رفتن فکر شما ناخودآگاه متوجه آن است که پای شما به چیزی گیر نکند، کی دور بزنید و برگردیدو... همه این‌ها تمرکز و یادگیری را کاهش می‌دهند.

برای برطرف کردن این مشکل بهتر است تا مدتی از حالتهای صحیح خواندن مانند نشستن پشت میز برای درس خواندن و نوشتن و یادداشت برداری که نیاز مبرم به نوشتن دارد، استفاده کنید

توجه داشته باشید که اگر با راه رفتن بهتر می‌فهمیدیم در کتابخانه‌ها، جایی برای راه رفتن و مطالعه در نظر می‌گرفتند.

 

 

پر خوانی:

دانش آموزان دختر بیشتر از پسران دچار این مشکل هستند و بیش از اندازه مطالعه می‌کنند. آنها می‌خواهند که «واو» به «واو» و عین سطور کتاب را حفظ کنند و به همین دلیل مطالب را مرتبا تکرار می‌کنند.

این روش اضطراب زاست و خود ناشی از وسواس بی مورد و اضطراب است.

مطالعه با این روش بسیار وقت گیر است و باعث خستگی زود رس مغز می‌شود.

با این روش بیشتر مطالب را حفظ می‌کنیم و کمتر مفهومی می‌خوانیم. به همین جهت مطالب زود تر فراموش می شوند و باعث عدم نتیجه گیری مطلوب و نهایتا سرخوردگی و آسیب رسیدن به خود باوری و کاهش اعتماد به نفس دانش آموز می‌شود.

 

مطالعه با وسایل صوتی و تصویری:

برخلاف نظر عده‌ای از دانش آموزان که فکر می‌کنند مطالعه در کنار تلویزیون و ضبط صوت مفید تر است، باید توجه کرد که عملکرد مغز و ذهن انسان به گونه‌ای نیست که قادر باشد توجه و تمرکز خود را همزمان به چند مسئله معطوف کند. به همین جهت مطالعه در این حالت باز دهی موثری ندارد.

باز هم توجه داشته باشید که اگر شنیدن موسیقی موقع مطالعه مفید بود، کتابخانه های مدرن دنیا موسیقی ملایمی در سالن مطالعه پخش می‌کردند.

 

 


 


 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.